Ympäristö ja vastuullisuus

Huolehdimme ympäristön hyvinvoinnista aina raaka-aineiden hankinnasta valmistukseen ja jakeluun, sillä haluamme olla parhaana pidetty yritys myös ympäristö- ja vastuullisuusasioissa.

Toimimme kestävän kalatalouden ehdoilla ja ympäristö- ja laatusertifikaatit ohjaavat toimintaamme. Seuraamme ympäristö- ja turvallisuuslainsäädännön kehitystä, toimimme lakien, asetusten ja lupaehtojen mukaisesti, noudatamme muita toimintaamme koskevia sitoumuksia ja kerromme avoimesti sidosryhmillemme toiminnastamme sekä siihen liittyvistä ympäristövaikutuksista. Vahvistamme vuosittain yhteiset ympäristöpäämäärät, joiden perusteella määrittelemme ympäristötavoitteet. Ab Chipsters Food Oy kantaa ympäristö- ja sosiaalista vastuuta ja sitouttaa siihen myös kaikki toimittajansa.

Kaikilla tuotantolaitoksillamme on sekä luomu-, FSSC 22000 että ISO 14001:2015 -sertifiointi.

Molemmilla kalatehtaillamme on MSC ja ASC -sertifikaatit, joilla varmistetaan kala- ja äyriäistuotteiden alkuperä ja jäljitettävyys aina kalastusyrityksestä loppukuluttajalle asti. Jokaisella tuotteita käsittelevällä tai myyvällä toimitusketjun yrityksellä on oltava voimassa oleva sertifikaatti.

Otimme käyttöön keväällä 2018 omassa tuotannossa kaikissa tuorekalapakkauksissa styrox-laatikoiden sijaan ympäristöystävällisemmän kartonkilaatikon, joka myös vähentää tilantarvetta kuljetuksissa ja varastoinnissa.

Keravan kaupunki myöntää vuosittain ympäristöpalkinnon keravalaiselle yritykselle, joka kehittää toimintaansa jatkuvasti ottaen esimerkillisesti huomioon ympäristön. Ab Chipsters Food Oy:lle palkinto myönnettiin vuonna 2012.

Yrityksemme Oiva-raportit löytyvät Eviran ylläpitämästä Oivahymy.fi:stä.